Feiring i miniatyr

Det ble arrangert «prøveopphold» på Feiringklinikken 21.-22. august.

Jeanett Isachsen var med og forteller:

«Fredag klokken 11 var alle på plass på Feiringklinikken i et strålende vær. En flott gjeng som var klar for et miniseminar om hva de kan vente seg ved et fire ukers opphold ved klinikken.
Vi startet rett og slett med å spise en deilig lunsj før vi skulle gå løs på dagens foredrag.

Nils Erling, som er daglig leder ved rehabiliteringsavdelingen, startet det hele med en liten introduksjon om hva LHL-klinikkene er, og hva de gjør på de forskjellige klinikkene rundt om i Norge. Han tok oss også med på en omvisning på rehabiliteringsavdelingen.

Marit, som er faglig leder og lærer innen mat, har enorm kunnskap innen sitt felt. Hun loset oss gjennom en time med grunnleggende ernæring. Hun viste oss bilder av hva ulike matporsjoner inneholdt, og her fikk mange en aha-opplevelse. Hun serverte oss også et herlig fargerikt fat med både frukt og grønnsaker. Det er enkelt å være sunn, bare du vet hva du skal servere …

Etter en liten pause og innsjekk gikk Grethe, som er fysioterapeut, i gang med treningslære. Hva er de statlige anbefalingene for bevegelse i hverdagen? Det er skremmende lite: 20 minutter. Det burde vel være oppnåelig for oss alle!! Men så er det noe med det, at litt bevegelse er bedre enn ingen, så her er det bare å få rumpa opp fra sofaen og riste løs …
Hun fortalte oss også hvorfor det er så viktig å gjøre en liten innsats for kroppen vår. Med litt styrke, litt kondisjon og litt strekking av musklene så vil man få en mye bedre og enklere hverdag. Det er ikke så mye som skal til.

Etter denne lille treningslæretimen gikk vi rett i gymsalen for lek og moro med bevegelse. Og det skal jeg si var gøy, latteren satt løst og konkurranseinstinktet tittet frem. Her fikk mange en positiv overraskelse over hva trening kan være. Trening er så utrolig mye! Vi blåste opp hver vår ballong og gjorde forskjellige øvelser samtidig som vi var i bevegelse, her krevdes koordinasjon. Vi spilte også innebandy, og det tok helt av.

Etter en dag med mange forskjellige inntrykk og bevegelser var tiden kommet til kjøkkenets time. På menyen stod det tapas. Marit hadde gått til innkjøp av masse deilige råvarer som vi skulle fylle serveringsfatene med og nyte. Det ble en kjempesuksess. Vi lagde ti forskjellige retter, ti utrolige enkle og supersunne retter, som er lett for enhver å lage en helt vanlig hverdag, men som også kan lages til fest. Her var fokuset sunn mat på en enkel måte.
Vi koste oss med all den gode maten, hadde godt i glassene og pratet og lo, ja for vi lo masse … Dette ble en kveld vi sent vil glemme.

Lørdag møttes vi til frokost, der vi ble søsterlige enige om å ta oss en god time i det flotte innendørsbassenget. Det holdt vel 27-28 grader, vi svømte, pratet og koste oss samtidig som vi var i bevegelse. Så var det tid for å lage vår egen lunsj, men siden vi hadde så mye gode rester fra kvelden før, så lagde vi bare noen få retter, og det ble nok en gang stor suksess.

Tiden vi hadde på Feiringklinikken gikk så altfor fort. Jeg håper alle dere som var på lunsj-lunsj seminaret på Feiringklinikken så verdien ved et fire ukers opphold her.

Tusen takk til Mills som gjorde dette mulig for oss å sette fokus på helse og mat.
Tusen hjertelig takk til Feiringklinikken for den hjertevarme velkomsten og den kunnskapen dere delte med oss.
Tusen takk for at dere var nysgjerrige på hva dette var og deltakelsen deres. Dere er fine mennesker som jeg håper jeg ser mye til i fremtiden!

Hjertelig takk for at jeg fikk denne gleden,
klem fra Jeanett»

image2[1]

image1image2image1[1]