Yogahelg i Tromsø

– Opplevelsen var langt over forventningene, sier Hans Petter, som deltok på VMH region nords yogahelg i november sammen med samboeren Catrine.

  1. – 12. november 2017 arrangerte VMH region nord yogahelg for 11 fornøyde medlemmer. Hele fem av dem var hannkjønn!

I tillegg til en håndfull yogatimer fikk deltakerne nyte godt av mye god mat, tur til Telegrafbukta med isbading, innendørsbasseng, Fjellheisen, nordlys og god stemning.

Instruktøren Corinne er kjent for mange fra Feiringklinikken. I tillegg til yogaundervisningen denne helgen, har hun i ettertid sendt yogaprogram som baserer seg på de øvelsene som ble gjort på workshopen til alle deltagerne. De kan også kontakte henne for veiledning og nye øvelser.

Hans Petter og Catrine på toppen av Fjellheisen i Tromsø.

Nybegynner

Hans Petter fra Nesna har vært medlem av VMH og har deltatt på flere arrangement og kurs.

Da han så invitasjonen til arrangementet på tilbudet fra Facebook-gruppa til VMH i regionen, tenkte han umiddelbart at det kunne være en koselig og fin ting å gjøre sammen som par.

– Det hørtes spennende ut med yogahelg, fordi Hans Petter hadde liten erfaring med yoga og jeg har prøvd det en del og har snakket varmt om det. Vi tenkte begge to at det ville være nyttig å lære denne type yoga sammen. I tillegg gledet vi oss til møte alle de andre fra foreningen, og selvsagt så vi frem til en helg på helsehotell i Tromsø, Nordens Paris, forteller Catrine.

Corinne med gitaren.

Pust ut

– Det var både lærerikt og koselig! Det beste for meg var å lære å virkelig puste ut, å strekke kroppen og å få fokus på dette. Å få kjennskap til yoga var fint, og opplevelsen var langt over forventningene, forteller Hans Petter videre. Han synes det var et veldig profesjonelt opplegg, og at de fikk utnyttet den korte helga til det fulle. Paret skryter også mye av instruktøren Corinne.

– Det er så godt å få prate med andre som er i samme livssituasjon og noenlunde samme aldersgruppe som meg. Andre som har hjertefeil og som lever liv som er litt annerledes enn alle andre sine. Ikke syk, men heller ikke frisk, men en plass midt i mellom, utdyper han.

Yogaglede.

Også for pårørende

– Jeg synes helga var helt super! Som pårørende var det ekstra flott å føle seg både inkludert og godt tatt imot av både arrangør, instruktør og resten av gruppen. Jeg har drevet litt med yoga i forskjellige varianter før, og trivdes veldig godt med de øvelsene Corinne gikk gjennom. Jeg har faktisk brukt noen av øvelsene etter at jeg kom hjem, sier Catrine.

– For meg var det veldig nyttig å tilbringe tid sammen med andre med hjertefeil. I hverdagen tenker jeg sjelden over at Hans Petter har denne diagnosen, selv om jeg har vært med på både hjerteoperasjon og sett hva diagnosen kan gjøre både fysisk og psykisk. I møte med VMH-gruppen ble jeg minnet på at han faktisk sitter med en del utfordringer, opplevelser og kanskje også bekymringer som vi uten hjertefeil ikke tenker over i det daglige. Vi blir også bedre kjent med hverandre på denne måten, og det bringer oss tettere sammen, legger hun til.

Alle foto: Hans Petter og Catrine
Tekst: Kari Anne og Marit