VMH med i nasjonal allianse for helsepsykologi

Styret i VMH har besluttet å melde foreningen inn Nasjonal allianse for helsepsykologi i somatikken.

Daglig leder Anne Giertsen har allerede vært med i alliansen i ett års tid for den andre organisasjonen hun administrerer, Foreningen «Vi som har et barn for lite». Også VMHs søsterorganisasjon Foreningen for hjertesyke barn, har blitt med.

Giertsen mener Nasjonal allianse for helsepsykologi i somatikken er en god match for VMH.

– Jo flere som er med i alliansen desto bedre. Det er viktig å få økt fokus på behovet for bedre psykisk oppfølging i alle ledd. Helsepolitisk er dette en god allianse for VMH å være med i. Her kan vi få drahjelp for flere saker og et nyttig nettverk, sier hun.

Nå snakkes det allerede om å få til et samarbeidsprosjekt under årets utgave av Arendalsuka. Alliansen ønsker å invitere til en debatt hvor tema er mangelen på psykisk oppfølging av fysisk syke/kronikere i helsevesenet. Det er mulig at vinklingen blir på ungdom.

– Her har både VMH og FFHB en del erfaring gjennom vår felles kampanje under Arendalsuka i fjor, med «Se hele meg» som budskap, sier Giertsen.

Allianse-medlemmene likte også godt det FFHB gjorde med ungdomskonferansen Redd for å leve, angst for å dø i 2016, ifølge Giertsen.

VMH vil komme tilbake med mer informasjon så snart det er noe endelig spikret om arrangementene i Arendal.