Viten, mening, helse

8. og 9. april arrangerte VMH fagseminar for sine medlemmer.

Deltagerne på Viten, mening, helse var et lydhørt publikum.

Deltagerne på Viten, mening, helse var et lydhørt publikum.

Hjertevennlig kosthold, kardiologi for dummies, organdonasjon og nye forskningsprosjekter sto på timeplanen.

I underkant av 40 hjertesyke og noen pårørende hadde funnet veien til Gardermoen, der fagseminaret fant sted.

SE BILDENE FRA LANDSMØTET I VÅRT BILLEDGALLERI

Karoline Steenbuch Lied

Karoline Steenbuch Lied

Karoline Steenbuch Lied er fagansvarlig kosthold & ernæring og kursleder i Grete Roede. Hun fortalte om hva som er hjertevennlig kosthold. Maten du spiser kan gi mange livsstilssykdommer, blant annet hjerte- og karsykdommer, kreft og diabetes. Har du hjerteproblemer fra før, er det all grunn til å passe ekstra godt på.Steenbuch Lied ga også deltagerne noen tips for hvordan de enkelt kan gjøre gode, sunne valg i hverdagen.

 

 

VMH_Seminar_Omdal

Tom Omdal

Tom Omdal er kardiolog ved Haukeland sykehus, der han arbeider i teamet som følger opp GUCH-pasienter. Han fortalte om jobben sin og ga et lite kræsjkurs i medfødte hjertefeils historie, samt fortalte litt om ulike diagnoser. Omdal svarte også på spørsmål fra deltagerne.

 

 

 

 

Hege Kuhle.

Hege Kuhle.

Lørdag kom Hege Kuhle, GUCH-mamma og daglig leder i Stiftelsen Organdonasjon. Hun fortalte kort fortalt alt man trenger å vite om organdonasjon til et lydhørt publikum. Vi tør spå at flere i forsamlingen vil melde seg som frivillige for stiftelsen i fremtiden.

 

 

 

 

Benedicte Abello

Benedicte Abello

Fra Stiftelsen Organdonasjon kom også Benedicte Abello, som fortalte om hvordan det har vært å få nye lunger. Benedicte er født med lungesykdommen cystisk fibrose. I 2014, 19 år gammel, måtte hun ha nye lunger for å overleve. Hun fortalte om ventetiden, og tiden etterpå. Mange i salen kunne kjenne seg godt igjen i Benedictes historie.

 

 

 

Alessia Quattrone

Alessia Quattrone

Til slutt fortalte kardiolog Alessia Quattrone om noe av forskningen som er gjort på voksne med medfødt hjertefeil – og om et par prosjekter som de har satt i gang på OUS Rikshospitalet. Disse gjelder pasienter med koarktasjon som får barn, og hun arbeider også med et pilotstudie på pasienter med Fallots tetrade.

 

 

 

Målet med fagseminaret er å gi medlemmene i VMH økt kunnskap om medfødt hjertefeil og relaterte temaer. I tillegg til to halve dager med faglig påfyll, ble det også mye tid til sosialt samvær og å snakke med hverandre og utveksle erfaringer.

Fagseminaret ble avsluttet med lunsj lørdag, og etter det startet Landsmøtet i Voksne med medfødt hjertefeil, det tredje i historien…