Uke 4 – torsdag

Nest siste dag: hjerte-lungeredning, trim, tapas og yoga

Det var vemodig å våkne i dag og tenke på at det var nest siste dag jeg våkner her på rommet. Det blir selvsagt veldig godt å komme hjem, men her på Feiring kunne jeg jammen fint vært en uke til. Det har vært 4 helt fantastiske uker 🙂

Vi startet dagen med hjerte-lungeredning. Vi øvde på brystkompresjoner og innblåsning på dukker. Det er hardere enn man skulle tro, og det er virkelig krefter som må til for å det til riktig og effektivt. Jeg har hatt slikt kurs før, men det er veldig bra å få en repetisjon å få øvd seg igjen. Håper aldri jeg kommer i en situasjon der jeg må praktisere dette, men når man vet at ca. 3000 mennesker i Norge får hjertestans hvert år og kun ca. 300 overlever, så skjønner man hvor viktig det er at denne kunnskapen spres i befolkningen.

 

Tungt, ja!

 

 

Snart hjemme til fjells

 

 

 

Samtale med doktor Jostein var neste stopp. Vi snakket om den medisinske situasjonene min og det som har vært gjort under oppholdet. Jeg gikk bl.a. med blodtrykkemåler ett døgn etter å ha vært i litt dårlig form, og denne viser at jeg har et meget lavt blodtrykk og kanskje blir uvel av det. Skal se hvordan ting går når jeg kommer hjem, og eventuelt diskutere med Rikshospitalet om medisindosen bør reduseres noe. Utrolig bra med en slik samtale etter disse ukene. Også ble det jammen tid til litt ski- og fjellprat også 🙂

 

I og med vi er så mange unge på denne gruppa var det i dag tilbud om ekstra undervisning om stressmestring med avdelingsleder Cecilie. En veldig bra time der det var snakk om den type stress man kan oppleve når man lever med alvorlig sykdom og opplever store endringer og omveltninger i livet. Det blir tilbud om nok en time om dette temaet i morgen før avreise. Jeg synes dette er et fantastisk eksempel på den fagligheten og seriøsiteten som råder her på Feiring: man har avdekket et behov i gruppa og tilbyr noe ekstra på bakgrunn av det. Imponerende og utrolig bra!

Etter lunsj var det timen som vi deltagere selv hadde ansvar for og der de ansatte bare skulle delta. Det ble en artig, slitsom og uhøytidelig time med meget variert program. Ballspill, fugledansen, trening på stor ball, step, trening med strikk og diverse leking var noe av det vi hadde snekret sammen. Da timen var over ble bordtennisbordet forvandlet til et spisebord og deilig fruktsalat ble servert og vi hadde avslutning med fysioterapeut Hege, sykepleier Bengt og ernæringsfysiolog Eli Anne. Kjempe koselig!

Så var det bare å ta en tur innom dusjen før vi skulle lage Tapas og ha en siste kveld sammen. Vi lagde masse deilige retter på treningskjøkkenet sammen med kostholdsveileder Marit. Kjøttboller i tomatsaus, scampi, marinert kylling, fylte tomater, mangosalat, og fylte tacolefser var noe av det som stod på menyen. Nydelig mat og veldig hyggelig stund.

Siste time med Yoga var det også. Det har vært et fantastisk flott tilbud, og vi har vært mange fra gruppa som benyttet oss av dette tilbudet de 4 torsdagene vi har vært her. I og med vi kom rett fra middagsbordet var timen i dag mye fokusert på pust og tøying. Veldig bra i dag også 🙂

Nå er jeg tilbake på rommet, og det er tid for pakking. Nå gjenstår det i morgen kun spinningtime og en time om stressmestring før jeg setter meg på flyet hjem til Tromsø.

God natt, og velkommen til siste innlegg på Feiringbloggen i morgen.