Tv-serien «Hjertebarna» starter på søndag

Den 26. august klokken 21.45 går startskuddet for årets viktigste tv-serie. Gjennom seks sterke episoder på TV 2 følges sju familier med barn med forskjellige typer medfødte hjertefeil.

I serien blir vi kjent med en rekke ulike barn med hjertefeil, noen nyfødte og små, andre litt eldre, og deres foreldre, besteforeldre og søsken. En av familiene i serien mistet sin hjertesyke datter.

Det står enorm respekt av familiene som stiller opp og «byr på seg selv» i denne serien, og som bidrar til fellesskapet ved å synliggjøre sine historier. VMH deler håpet og ønsket fra Foreningen for hjertesyke barn (FFHB) om at denne serien kan bidra til fokus på denne store og sammensatte pasientgruppen av barn, unge – og voksne – med medfødt hjertefeil, som lever med ulike utfordringer i sine hverdager.

Kan være tøft

For enkelte kan det kanskje være tøft å se denne serien, som kan rippe opp i egne erfaringer. Dette er en helt normal reaksjon. Et tips for dem som er usikre på om de vil se serien, kan likevel være å spille serien inn eller å se den på nett-TV ved en senere anledning.

Trenger du noen å snakke med for spørsmål eller samtaler i forbindelse med serien, kan du kontakte FFHBs likepersoner (likeperson@ffhb.no eller mobil: 905 78 580).

Bidra til synlighet og mer forskning

For å bidra til spredning og synlighet, oppfordrer vi folk til å like og dele det som legges ut på FFHBs hovedside på Facebook i denne perioden. Alt de poster er selvsagt klarert med dem som eventuelt er involvert.

I forbindelse med serien, er det også planlagt å arrangere to folkemøter/fagkvelder om medfødt hjertefeil, ett på Gjøvik den 13. september og ett i Trondheim 4. oktober. Her vil leger fra både Rikshospitalet og fra de lokale sykehusene være med. Kanskje kommer også noen politikere og andre fagfolk. I tillegg er familiene fra områdene, som er med i serien, tilstede. Vi håper på stor oppslutning og mange deltakere. Arrangementene er åpne for alle.

Se promovideo her