Stor aktivitet i regionene

Det siste halvåret har det vært mye aktivitet i alle VMHs fem regionlag. Her kan du lese om noen av dem.

Vi minner om at regionene sender ut informasjon om aktiviteter og tilbud via epost, men vi anbefaler også å følge dem i sosiale medier. Link til regionene på Instagram of Facebook finner du nederst i saken.

2 julebord i region sør

I november og desember er det blitt arrangert to julebord i region sør. Det ene gikk av stabelen i Kristiansand, med improkveld og middag. Det andre bestod av konsert og middag i Larvik. Det var to vellykkede julebord med mye hygge, rapporterer Heidi Myra Christensen.

Samarbeid i region vest

Det har vært en aktiv høst for VMH region vest og flere av aktivitetene har vært i samarbeid med andre organisasjoner.

Sammen med FFHB Hordaland feiret VMH region vest Verdens hjertedag og Frivillighetens år på Fløyen i Bergen søndag 25. september. Medlemmer, familie, venner og samarbeidspartnere trosset regnet og i Skomakerdiket ble det grilling, perling, bamsesykehus, førstehjelp og kanotur – en gøy og lærerik familiedag. «Verdens-beste-prisen» ble delt ut til kardiolog Asle Hirth ved Haukeland Universitetssykehus.

På selve dagen, 29. september, overrasket Line fra styret GUCH-teamet på Haukeland med litt godsaker som en takk for den jobben de gjør. På kvelden koste ni VMH-ere seg med middag og prat på Egon i Bergen.

Lørdag 5. november arrangerte FFO Vestland og Vestland Innvandrerråd konferansen «Sammen er vi sterke – felles utfordringer, felles løsninger?» i Førde. Konferansen hadde psykisk helse som tema. Det var mange interessante og lærerike foredrag. Vi kjenner ofte til de barrierene vi har som funksjonshemma, men for de av oss som i tillegg har innvandrerbakgrunn kan det i tillegg være enda flere barrierer. Monika fra styret hadde stand sammen med flere andre organisasjoner.

 

Travelt i region midt

Martin fra VMHs landsstyre overrakte twist og melkehjerter på St. Olavs hospital på Verdens Hjertedag den 29. september (se hovedbildet i artikkelen).

I september sto også Eirin på stand i Hellesylt for å fortelle om VMH og organdonasjon.

I november har regionen vært på Rush trampolinepark, før de tok turen til Egon Tyholttårnet for pizzabuffet. I desember har julekino og middag stått på programmet. Og skal vi tro bildene vi har fått tilsendt, så har noen også rukket å dra på bowling sammen 🙂

Regionsamling i nord

For en fantastisk helg, konkluderer gjengen i region nord etter regionsamlingen de hadde i september.
Samlingen på vakre Sommarøy utenfor Tromsø ble en minnerik helg fra start til slutt. Naturen kledd i nydelige høstfarger gjorde kjøreturen fra Tromsø til en opplevelse i seg selv. Ekte gjensynsgleden fylte resepsjonen med kjærlighet etter hvert som deltakerne ankom. Etter flere år med pandemi føltes klemmene ekstra varme. Det gjorde godt.

Det faglige denne helgen fokuserte på stressmestring og følelser. To helt fantastiske og engasjerende foredragsholdere loset oss gjennom en perfekt kombinasjon av teori og øvelser. Nå har vi gode verktøy til å håndtere både stress og følelser i hverdagen!

På lørdagen forsynte vi oss alle rikelig av den nydelige tapasen Sommarøy Arctic Hotel Tromsø hadde laget. Kveldens høydepunkt var uten tvil da Mario fra regionstyret overrasket alle; han hadde nemlig ordnet tilgang på badestamp, så en innholdsrik dag ble avsluttet med badestamp, badstue og bading i havet under nordlyset som blafret over nattehimmelen!
Styret takker alle deltakerne og alle som har bidratt til at helga ble en suksess, og gleder seg til neste samling.

Region øst i østerled

Region øst har vært på helgetur til Gøteborg nå i høst, i tillegg til mye annet. På denne turen var 20 glade personer med. Blant dem var to nye medlemmer og en ledsager. Pia J. Brofoss skriver:

Vi møttes på Oslo S på fredagen og tok toget til Gøteborg. Vi var ute og spiste på en koselig liten italiensk restaurant på fredagen. Noen vandret sammen langs hovedgatene og fikk se hva byen hadde å by på av liv og julebelysning. På lørdagen utforsket vi kjøpesentrene, tittet i smågatene, butikkene og så på hva de små bodene hadde å tilby.
Litt utpå dagen møtte hele gjengen Kristin og Sandra fra GUCH-foreningen i Sverige utenfor Liseberg. Styret fra region øst og de fra GUCH gikk sammen inne på Liseberg, hvor ble bedre kjent og koste oss med gløgg og pepperkaker. Kristin har vært medlem i 10 år og Sandra i 6 måneder. Vi samlet oss og spiste god mat på en restaurant like ved Liseberg, og her fikk vi besøk av ei til fra den svenske foreningen. Etter middagen dro noen tilbake til Liseberg, noen dro tilbake til hotellet, og andre dro ut og tok seg et glass med noe godt i.
På søndag så hadde vi litt tid til å gjøre unna det vi ikke fikk tid til dagen, eller bare slappe helt av om man ville det, før ferden gikk til togstasjonen og det bar i retning av Oslo S igjen.
Det var en veldig fin og hyggelig tur, og det var gøy å bli kjent med nye medlemmer og mennesker.

VMH region midt
Instagram: @vmhmidt
Facebook: VMH, region midt

VMH region nord:
Instagram: @vmhregionnord
Facebook: VMH, region nord

VMH region sør:
Instagram: @vmhregionsor 
Facebook: VMH, Region Sør

VMH region vest:
Instagram: @vmhregionvest
Facebook: VMH, region vest

VMH region øst:
Instagram: @vmhregionost
Facebook: VMH, region øst