Rehabilitering: Ga politikerne noe å tenke på

Sterke personlige historier rørte både publikum og politikere da Extrastiftelsen arrangerte debatt om behov for et rehabiliteringsløft under Arendalsuka.

– Politikerne fikk noe å tenke på etter arrangementet i Arendal. Det var spennende at det også var politisk uenighet om rehabilitering. Det er bra, for da får vi debatt, sier generalsekretær i Extrastiftelsen, Hans Christian Lillehagen (bildet), om paneldebatten «Rehabilitering NÅ», som ble arrangert under Arendalsuka 2017.

Særlig ble både publikum og politikere berørt av Gunn-Alise Brustads historie om å være kronisk syk hele livet, uten å få nødvendig hjelp i helsevesenet.

Brustad fortalte om et liv med sterke smerter, og en hverdag som 32 år og ufør – noe hun selv mener kunne vært unngått, dersom hun hadde fått rehabilitering og tilrettelegging fra tidlig alder.

– Vi fikk høre sterke og modige brukerhistorier i Arendal. De bidro til at den politiske debatten fikk temperatur, sier Lillehagen.

Arrangementet er en oppfølging av et opprop for bedre rehabilitering, som Extrastiftelsen leverte til helse- og omsorgskomiteen på Stortinget i mai i år.

I oppropet kreves det blant annet økt kunnskap, flere ressurser og en egen stortingsmelding om rehabilitering.

På tross av politisk uenighet om hvordan man best oppnår et tilfredsstillende rehabiliteringstilbud i Norge, er det bred enighet om at det fortsatt er behov for et løft. Extrastiftelsen og medlemsorganisasjonene vil fortsette å jobbe for at kravene i oppropet realiseres.

Les hele saken hos Extrastiftelsen