Københavns Universitet skal forske på medfødt hjertefeil

Lars Søndergaard, Professor og overlege ved Hjertemedicinsk Klinik på Rigshospitalet i København, setter igang en rekke forskningsprosjekter i de kommende årene, skriver danske Dagens medisin.

Prosjektene som skal dekke hele spekteret innen medfødt hjertesykdom – fra fosterstadiet og langt inn i voksenlivet. Særligt den voksne pasientgruppen er ukjent land for forskerne, forteller professoren.

Mer enn 500 danske barn fødes hvert år med hjertesykdom, det gjør hjertesykdom til den hyppigste medfødte sykdommen i Danmark. Tidligere ville ikke mange av barna overlevd, men i dag lever de fleste med medfødt hjertesykdom langt inn i voksenlivet, og mange kan få et helt normalt liv med sykdommen takket være nye diagnostiske metoder og behandlinger.
«Det har hatt den positive utviklingen at vi i dag har mer enn 25.000 voksne som lever med medfødt hjertesykdom i Danmark, og det er en interessant pasientgruppe, som på mange måter er helt ukjent land for oss, nettopp fordi vi ikke tidligere så disse hjertebarna bli voksne» sier Lars Søndergaard.
Les artikkelen i Dagens medisin her.