På stand for organdonasjon

Fredag 7. juni sto Ann-Karin Gjertsen-Davidsen og Eirik Møklegård fra region sør på stand for Stiftelsen Organdonasjon.

– Vi sto på Arendal Amfi, rett på utsiden av polet for å kapre flest mulig potensielle donorer. Jeg ble positiv overrasket hvor mange som hadde tatt standpunkt og informert sine nærmeste, forteller Eirik.

Har du lyst til å bidra til at flere skal ta standpunkt for organdonasjon?

Stiftelsen Organdonasjon trenger frivillige til sin stand på Arendalsuka, som arrangeres fra 12. til 16. august. Kunne du tenke deg å bidra, så send melding til anne@vmh.no, så videreformidler hun kontakt.

VMH oppfordrer også alle til å delta på Donasjonsdagen lørdag 21. september. Stiftelsen Organdonasjon trenger frivillige rundt om i landet som kan stå på stand og dele ut donorkortbrosjyrer. Påmelding og mer informasjon finner du på www.donordag.no.

Det er behov for mer informasjon om organdonasjon! Mange nordmenn ekskluderer seg selv som organdonor grunnet myter og feilinformasjon. En utbredt misforståelse er at man ikke kan si ja til organdonasjon hvis man er for gammel, har svekket helse eller bruker medisiner.

– Dette er bekymringsfullt når vi vet at ventelistene for et nytt organ blir stadig lengre, og folk dør mens de venter. For oss er det viktig å få frem at alle i dag kan si ja til organdonasjon, sier Aleksander Sekowski, informasjonssjef i Stiftelsen Organdonasjon. Stiftelsen har nylig inngått et samarbeid med Norsk forening for allmennmedisin og Helsesekretærforbundet i Delta for å styrke bevisstheten om organdonasjon på landets fastlegekontorer.