Nytt tilbud: Likepersonstelefon!

Tirsdag 31. august starter VMH opp et nytt tilbud – likepersonstelefonen!
Telefonnummeret er 907 91 076.
Telefonen vil være bemannet hver tirsdag kl. 19.00-21.00.

Supplement
Likepersonstelefonen kommer som et supplement til de andre likepersonstilbudene vi har som gjør at du som medlem kommer i kontakt med andre med medfødt hjertefeil. Blant annet har vi en rekke skolerte likepersoner som du kan komme i kontakt med gjennom VMHs administrasjon. Vi har også hatt VMH-chatten siden 2020. Men nå kommer altså enda et nytt tilbud!

I samme båt
Når du ringer likepersonstelefonen vil du bli møtt av engasjerte likepersoner i VMH som sitter klare for å snakke med deg om hvordan det er å leve med hjertefeil og det du har på hjertet. En likeperson er ikke helsepersonell og kan heller ikke komme med medisinske råd. Men vi er til stede og lytter.
– Kanskje du i hverdagen ikke har andre rundt deg med hjertefeil og føler deg alene og at andre ikke har forståelse. Kanskje har du nettopp fått vite at du har medfødt hjertefeil? Vi som svarer er i samme båt som deg, understreker Monika og Benedicte.

Monika fra landsstyret er med å administrere likepersonstelefonen.

– Etterlengtet
De sitter begge i landsstyret og har siden februar arbeidet med å få tilbudet på plass.
– Det er viktig for VMH å få på plass likepersonstelefonen og det har vært et etterlengtet tilbud, sier de.
VMH sine medlemmer er spredd over hele landet og er det er store variasjoner både i alder og livssituasjon.
– Når vi nå starter en ny tjeneste håper vi det kan være med på at enda flere tar kontakt med oss og benytter seg av våre tilbud, sier de to.

Praktisk info
Det er kun én likeperson som besvarer telefonen hver gang i åpningstiden. Vi har dessverre ikke mulighet å ringe opp igjen, motta sms eller besvare talepostmeldinger. Så om du ringer og ikke får svar, så vent en liten stund og prøv igjen.
Vi vil også gjerne ha tilbakemeldinger på hva brukerne synes om tjenesten. Det kan du for eksempel gjøre via vår Facebook-side eller ved å sende epost til administrasjonen (post@vmh.no)

Vi ser frem til å høre fra deg!