Nye diagnosebrosjyrer

I samarbeid med OUS Rikshospitalet har VMH utarbeidet 10 brosjyrer med informasjon om de vanligste hjertefeilene, svangerskap og generelle råd til de som lever med medfødt hjertefeil.

Kunnskap om egen hjertefeil er viktig for å kunne ta best mulig vare på egen helse. Vi vet at mange knapt vet hva hjertefeilen deres heter, langt mindre hva den egentlig består av eller hva som er gjort for å korrigere den. Forhåpentligvis vil disse brosjyrene gjøre det enklere å forstå.

I tillegg er det laget en brosjyre om svangerskap og en med generelle råd til alle som lever med en medfødt hjertefeil

  • Svangerskapsbrosjyren tar for seg forandringer i hjertet under svangerskapet, risiko, veiledning, oppfølging og Nasjonal behandlingstjeneste for hjertesyke gravide.
  • Verdt å vite informerer om blant annet arvelighet, kontroller, psykisk helse, tannhelse, brystimplantat/silikon, tatoveringer/piercing, tobakk/alkohol/rusmidler, fysisk aktivitet, vektkontroll, utdanning/jobb og medisiner.

Alle brosjyrene finner du samlet her: https://vmh.no/brosjyrer/
De skal etter hvert også bli tilgjengelige ved alle de største sykehusene i landet.

Prosjektet «Mitt korrigerte hjerte» ble finansiert av Stiftelsen Dam, og illustrasjonene er ved Michael J. Bjaanes.

Brosjyrene skal være enkle å skrive ut, men om det skulle være behov, kan du også kontakte administrasjonen i VMH og få tilsendt ferdig trykte eksemplarer. Send en epost til post@vmh.no og forklar hva det gjelder.

Fant du ikke det du lette etter?

Da anbefaler vi hjemmesidene til vår søsterforening Foreningen for hjertesyke barn: https://www.ffhb.no/hjertefeil/

eller våre hjemmesider: https://vmh.no/om-hjertefeil/