Nådde over 30 000 på ett døgn

VMH nådde over 30 tusen mennesker på ett døgn med hjerte-budskap på Verdens hjertedag.

29. september er Verdens hjertedag. I fjor lagde VMHs SoMe-ansvarlige Caroline en post på Instagram og Facebook for å markere dagen. Den spredte seg fort blant medlemmer og støttespillere – men også til svært mange som ikke følger oss til vanlig. Mens et «vanlig» innlegg på VMHs Facebook-side når mellom 500 og 5000 personer, hadde Verdens hjertedag-posten fra 2020 nådd 29 788 personer i midten av september i år. Oppløftet av dette, la Caroline og informasjonsteamet ut det samme budskapet den 29. september i år – men med en litt annerledes følgetekst. Her skrev de blant annet at Verdens hjertedag både er en fest- og kampdag. «Vi vil feire alle hjerter der ute, som banker og slår tross at de ser annerledes ut og fungerer på nye måter. Vi vil øke kunnskap om medfødt hjertefeil og rette fokus mot livslang oppfølging av en livslang hjertesykdom», står det å lese.

Det er det tydeligvis mange som er enige i. For etter bare ett døgn hadde Verdens hjertedag-oppslaget anno 2021 nådd over 30 000 personer på Facebook og skapt engasjement fra mer enn 3600 personer. På Instagram, hvor vi har langt færre følgere, har over 800 personer sett bildet fra profilen – og det er det dobbelte av antallet følgere. I tillegg kommer alle som har sett posten gjennom delinger og såkalte reposter.

– Wow! Det er kjekt å se at hjertedagen treffer. Det er utrolig viktig for VMH å nå ut til flere. Foreningen har bare drøyt 600 medlemmer, mens det lever inntil 20 000 personer over 18 år med medfødt hjertefeil i Norge. Og alle disse har pårørende. Så potensialet er kjempestort, sier VMHs informasjonsansvarlige Marit Haugdahl.

Hun oppfordrer alle til å være med å promotere VMH og arbeidet for å bedre oppfølgingen for voksne med medfødt hjertefeil i Norge.

– Er du ikke allerede medlem, så meld deg inn. Husk at alle, også pårørende og venner, kan bli medlemmer. Og jo flere som liker, deler, kommenterer og reposter det vi legger ut på sosiale medier, jo flere er det som får meg seg budskapet. Caroline og informasjonsteamet gjør en fantastisk jobb, men vi trenger også din hjelp!