Motejournalist med Mot i brystet

Elen Kristvik er journalist og frilanser for blant annet ELLE. Der har hun nå skrevet en personlig historie om sitt eget arr.
«Mot i brystet» heter artikkelen, og teksten ligger også ute på Elens blogg, som vanligvis handlerom mote, shopping og inspirasjon. Hun skriver at dette er en sak hun har drømt om å ha på trykk lenge «fordi det er stas at noe jeg mange ganger har tenkt har vært stygt får flashe seg som bare det i et magasin som har betydd mye for meg».
Elen har medfødt hjertefeil og er hjerteoperert to ganger. Hun har skrevet om arret sitt og hva hva det betyr for henne – en beretning vi tror mange vil kjenne seg igjen i.
«Operasjonene ga meg et stort arr. Det ser litt ut som om en hai har tatt et jafs av meg. En klassekamerat på barneskolen lurte på om jeg hadde en meitemark under genseren. Jeg ble fortvila, gråt og bar meg til mamma», skriver Elen. Men det stygge arret har hun nå klart å snu til noe positivt:
«Lenge føltes det invaderende at noe så privat skulle være synlig for alle. Hjertet og arret mitt er det såreste og næreste jeg har, det er bare mitt. Derfor viste jeg aldri arret før. Men en dag sluttet jeg å skjule det, dro på shopping og kjøpte utringede plagg jeg til da bare hadde drømt om å gå i. Jeg innså at arret mitt ikke er noe å gjemme bort, for dét arret innebærer har jo i stor grad gjort meg til den jeg er. Det er bra å vise fram annerledeshet. Og tada! – dette er min. Det er også et symbol på det vonde jeg har opplevd og tålt, men også overlevd.»
Elen skriver at hun er stolt av arret sitt og hva det betyr. Hva med deg – er du stolt av ditt arr?

Les bloggen