Møt de som besvarer telefonen

Møt Christine, Ann-Karin, Eirik og Karin, som besvarer Likepersonstelefonen.

Alle du møter i telefontjenesten vår, er kursede likepersoner med erfaring i levd liv med hjertesykdom. Livet går i bølgedaler og vår ambisjon er å være der for hverandre. Vi tror at å finne en som kan lytte er essensielt i alle livets bølgedaler. Vi lærer opp våre likepersoner slik at du kan være trygg på å få en god opplevelse, med en samtale som skal trygge deg og hjelpe deg med det du står i.

Likepersonene er ikke helsepersonell, men de har taushetsplikt og god erfaring i at livet kan storme. Vi er her for deg når du trenger det. Telefonnummeret er 907 91 076 og telefonen er bemannet hver tirsdag kl. 19.00-21.00.

Les mer om Likepersonstelefonen

Eirik Møklegård
Alder: 48
Hjertefeil: ASD, oppdaget helt tilfeldig i 2012.
Livssituasjon: Singel og ingen barn.

Hva er dine sterke sider som likeperson?

Jeg er flink til å lytte og tålmodig.

Hvorfor ønsket du å bli likeperson?

Jeg ser viktigheten i å ha en som forstår, aksepterer og kan gi råd hvis det trengs. En som har vært og kanskje er i samme situasjon som deg. Det er altfor få menn som tør å innrømme at livet er hardt og ved å være en likeperson, kan jeg kanskje bidra til at flere menn tar den ene telefonen.

Ann-Karin Gjertsen
Alder: 52
Hjertefeil: TGA (transposisjon av de store arteriene).
Livssituasjon: Separert. En datter på 28 år.

Hva er dine sterke sider som likeperson?

Jeg er livsglad og positiv. Jeg er trygg på min egen hjertefeil og det gjør at mine svake sider er blitt min styrke i møte med andre mennesker.

Hvorfor ønsket du å bli likeperson?

Fordi det var i VMH at jeg fant noen som var lik meg. I VMH fant jeg mennesker som både følte, tenkte og var bekymret for de samme tingene som meg. Her følte jeg meg «normal». Jeg ønsker å gi noe tilbake gjennom å være likeperson.

Karin Elisabet Bjørnødegård
Alder: 67
Hjertefeil: Biskupid aortaklaff med stenose. Oppdaget i 2014, operert i 2017.
Livssituasjon: Skilt. 2 sønner. 4 barnebarn. Pensjonist som jobber frilans som diplomert samtalecoach og hjelpepleier i psykiatrien.

Hva er dine sterke sider som likeperson?

Jeg er en god lytter og har mye empati, liker å gi mennesker håp og få de til å føle seg trygge. Jeg er ikke profesjonell, men jeg har en omfattende erfaringsbank i navigering gjennom livet som menneske generelt og som hjertepasient.

Hvorfor ønsket du å bli likeperson?

Å møte likesinnede i VMH ga meg kunnskap, trygghet og tilhørighet i en traumatiserende periode i livet når jeg fikk vite om hjertefeilen min. Dette er noe jeg ønsker å gi tilbake.

Christine Volden
Alder: 37
Hjertefeil: Korrigert transposisjon, aorta stenose og ASD.

Livssituasjon: 2 barn på 8,5 og 11 år.

Hva er dine sterke sider som likeperson?

NAV/rettigheter, oppfølging, hvordan prosessen rundt svangerskap kan fungere.

Hvorfor ønsket du å bli likeperson?

For meg har det ofte vært godt å ha likesinnede både å «sparke ball med» i forhold til egen helse, frustrasjoner, løsninger og livet som hjertesyk generelt, men også for å få støtte og veiledning til konkrete råd. Her er det viktig å påpeke at som likeperson er det ikke medisinskfaglige råd, men tips til hvor og (ikke minst) hvordan man kan stille ulike spørsmål.