Likepersonseminar med stor deltagelse

 

Siste helgen i november ble det igjen avholdt seminar for likepersoner i VMH.

På Quality Hotel Olavsgaard utenfor Oslo var hele 26 medlemmer av foreningen samlet for å få mer kunnskap om kommunikasjon, ulike mennesketyper og hvordan vi kan være en god støtte for andre. Noen hadde deltatt tidligere, mens andre var helt nye for både foreningen og i forhold til å møte andre med medfødt hjertefeil.

Det var stor bredde i alder også denne gang; med seks stykker under 26 år og seks stykker over 50. Resten var midt i mellom aldersmessig. Nesten halvparten av deltagerne var menn, og det er ganske nytt i foreningens historie. Det har pleid å være en overvekt av kvinner som har engasjert seg.

Kari Anne fra styret sammen med Bianca og Espen Simonsen.

Bianca og Espen Simonsen fra «Gjør en forskjell» holdt oss engasjert hele lørdagen. Med innlevelse og engasjement delte de sin kunnskap om og erfaring med å møte mennesker med sterke historier. Hvordan vil vi bli møtt, hvordan kommuniserer vi og hvordan kan man være en støtte for andre?

 

 

 

Petter Hoff trollbandt publikum.

Petter Hoff holdt foredraget «De fire temperamenter». Det handlet om ulike mennesketyper og hvordan disse påvirker oss. Men fantastisk innlevelse og kroppsspråk ble dette et svært levende foredrag med mye latter og gjenkjennelse.

 

 

 

 

 

Pia Bråss (i midten) ga oss tanker og teknikker for å bli kjent med vår egen historie.

Søndag ettermiddag delte gestaltterapeut og fagsjef i FFHB, Pia Bråss, ulike tanker og teknikker for å bli kjent med vår egen historie. Hvordan ser vi på oss selv, hva og hvordan kan vi dele, og hva gjør det med oss å høre andres historier?

Det ble en intensiv helg med mange inntrykk og ny kunnskap, men også tid til et hyggelig julebord på kvelden og mye god mat og sosialt samvær.

Flere ble inspirert til å bli likepersoner for VMH, og nye kurs og muligheter vil bli annonsert så snart vi har dette på plass.

 

Tusen takk til Helsedirektoratet som gav oss prosjektmidler til å gjennomføre denne seminarhelgen.