Kontinuitet i nytt styre

Samtlige styremedlemmer ønsket å ta en ny periode i Voksne med medfødt hjertefeil. Og slik ble det.

Pasientorganisasjonen Voksne med medfødt hjertefeil avholdt sitt sjette landsmøte siste dagen i april og første dagen i mai, 12 år etter at foreningen ble stiftet i april 2010.

På grunn av pandemien ble det forrige landsmøtet avholdt digitalt et halvt år etter planen. Det betyr at styret som ble valgt den gangen kun hadde sittet halvannet år før et nytt landsmøte ble arrangert – og styreperioden har i stor grad vært preget av digitale aktiviteter og strenge smittevernstiltak. Det gikk blant annet et helt år før de fleste styremedlemmene faktisk var samlet fysisk til styremøte.

– Valgkomiteen synes at styret skal få møtes på normalt vis i en periode. De har gjort en kjempejobb i denne perioden, og kontinuitet er veldig viktig, sa valgkomiteens leder Eirin Syversen da hun la frem komiteens innstilling. Hun var svært glad for at alle styremedlemmene ønsket å gå løs på en ny periode.

– Det er nok godt for administrasjonen å slippe utskiftinger hver gang også, sa styreleder Kari Anne Pedersen da hun takket for tilliten etter valget. Pedersen har vært med i styret helt siden foreningen ble stiftet i 2010, som regionrepresentant for nord, som nestleder og siden 2020 som styreleder.

SE BILDEGALLERI FRA LANDSMØTET (klikk på bildet for høyoppløst versjon)

Landsstyret i Voksne med medfødt hjertefeil består i perioden 2022-2024 av:

  • Kari Anne Pedersen, leder
  • Olea Jónsdóttir Flø, nestleder
  • Benedicte Meidell, region øst
  • Aleksander Høyland Eriksen, region sør
  • Monika Sjåstad, region vest
  • Martin H. Reinfjord, region midt
  • Balder Aarø, region nord

Se kontaktinformasjon og oversikt over vararepresentanter og øvrige komiteer her.

Landsmøtet 2022 samlet rundt 40 deltakere på Olavsgaard Hotell på Skjetten. Noen av deltakerne var også med digitalt. Foruten «vanlige» landsmøtesaker som valg, regnskap og budsjett, handlingsplan med mer, vedtok delegatene også verdier og visjon for VMH og delte ut GUCHelog og takk-prisen for 2022.

På bildet: Aleksander Høyland Eriksen (t.v.), Kari Anne Pedersen, Martin H. Reinfjord, Olea Jónsdóttir Flø og Balder Aarø fra VMHs landsstyre.