Helgesamling i nord

Siste helgen i mars kunne endelig styret i region nord ønske velkommen til regionsamling.

16 deltagere fra Nordland, Troms og Finnmark kom til Tromsø fredag kveld til tross for storm og forsinkede fly, og vi startet helgen med middag og god tid til å bare være sosiale og bli kjent.

Lørdag var det tid for faglig påfyll, og vi hadde vært så heldige å få kardiolog Peter Eriksson fra Sahlgrenska sykehuset i Gøteborg hele veien til Tromsø for å være sammen med oss. Peter har i lang tid jobbet med voksne med medfødt hjertefeil (GUCH) og er genuint interessert i denne pasientgruppen. Overskriften på innleggene til Peter var «Hva vet vi om medfødt hjertefeil i dag» og «Hva må til for å leve et godt liv med medfødt hjertefeil». Peter tok oss med på en spennende og lærerik reise gjennom den enorme utviklingen som har vært for medfødt hjertefeil. Vi lærte om både friske og mindre friske hjerter og Peter var innom temaer som fysisk aktivitet, seksualitet, oppfølging fra sykehus, familieperspektiv, endringer i helsetilstanden og viktigheten av samarbeid mellom ulike instanser. Det var interessant å høre hvordan oppfølging av GUCH-pasienter gjøres i vårt naboland, og litt misunnelige på Søta bror ble vi nok da vi hørte at alle GUCH-pasienter der får sin individuelle plan for fysisk aktivitet og at de har egne fysioterapeuter som har vår pasientgruppe som sitt fagfelt.

Peter Erikson takkes varmt og hjertelig av seminargeneral Kari Anne Pedersen.

Etter lunsj hadde vi satt av tid med Peter for spørsmål og svar. Her kunne deltagerne stille spørsmål om stort og smått både på det fysiske og psykiske plan. Dette ble en kjempefin seanse, mye takket være Peter sin uhøytidelige væremåte, hans enorme kompetanse, erfaring og kunnskap. Takk, Peter for en uforglemmelig dag!

Vi avrundet så dagen med besøk fra Nav. Vi fikk et flott innlegg fra Hilde Hermansen med fokus på muligheter for samarbeid ut i fra dagens lovverk. Det at Nav stiller opp på en lørdag ettermiddag og den positive innstillingen og de kloke tankene som Hilde viste oss var et stort skritt i retning av godt samarbeid med Nav.

Hilde Hermansen fra Nav hadde fokus på samarbeid.

På kvelden var det ut på restaurant, og tapas stod på menyen. Noen utforsket så byens fasiliteter ut i de små timer mens andre ville ha mest mulig ut av hotelloppholdet og tok en noe tidligere kveld.

En flott helg ble avrundet med lunsj på Fjellstua/Fjellheisen. I utgangspunktet var det lagt til rette for at de som ønsket kunne gå den berømte sherpatrappa opp til Fjellstua, men grunnet stor snøskredfare tok alle heisen. Vel på plass på toppen rakk vi å nyte den flotte utsikten før nok en snøbyge la sitt lokk over Tromsø-byen.

Det var en meget vellykket helg både faglig og sosialt. Det var særlig hyggelig at vi denne helgen kunne ønske flere nye medlemmer velkommen til VMH, samt at det også var flere pårørende med. Styret i region nord takker alle som deltok på samlingen for deres bidrag til at det ble en så flott helg, og håper på å snart kunne invitere til ny regionsamling.