Hederspris til Anne

Ingen har bedre kontroll på alt som skjer i foreningen Voksne med medfødt hjertefeil enn daglig leder Anne Giertsen. Men da hun ble tildelt VMHs ærespris under foreningens landsmøte, ble hun tatt helt på senga.

GUCHelov og takk-prisen er Voksne med medfødt hjertefeil sin hederspris, som deles ut i forbindelse med foreningens landsmøte. GUCHelov og takk-prisen 2022 ble gitt til Hjerterehabiliteringen ved LHL-sykehuset på Gardermoen.

I 2020 ble det ikke delt ut noen pris, fordi hele landsmøtet ble arrangert digitalt. Men det betyr ikke at foreningens styre ikke hadde funnet en verdig vinner til prisen. Den valgte de å dele ut på slutten av årets landsmøte – til prisvinnerens store overraskelse.

– Det er en fryd å kunne avsløre noe i foreningen som du ikke vet noe om. Gratulerer med en velfortjent pris, sa styreleder Kari Anne Pedersen henvendt til daglig leder i VMH, Anne Giertsen.

– Du er foreningens nav og hovedkontor, du er administrerende direktør og alt mulig annet. Du er et fantastisk menneske, og det er 100 prosent sikkert at VMH aldri hadde vært der de er i dag uten deg, slo Pedersen fast.

Giertsen begynte i Voksne med medfødt hjertefeil i 2014, og hadde da lang erfaring som tillitsvalgt i Foreningen for hjertesyke barn (FFHB), de siste seks årene som leder. Hun har også drevet foreningen Vi som har et barn for lite i en årrekke.

– Vi nyter godt av din brede og lange erfaring, store arbeidskapasitet og effektivitet. Det er vanskelig å ta inn over seg hvor mye arbeid du gjør for foreningen, og mye av arbeidet er usynlig for andre, fortsatte Pedersen, som trakk frem at prisvinneren har stålkontroll på alt – med unntak av at hun skulle få pris.

– Hun er som et leksikon og Google – hun kan svare på alt!

Anne Giertsen ble nærmest stum av sjokk, men klarte likevel å holde en spontan takketale. Her fortalte hun om at hun selv har mistet to hjertebarn, den siste i 2016.

– Mange spør meg «hvorfor orker du dette?». Fordi det gir meg noe – jeg er en person som må ha en jobb som gir meg noe! Og jeg liker organisasjonsarbeid. Det er dette jeg kan og brenner for, sa Giertsen. Hun tok det som et stort kompliment når hele det forrige landsstyret sa ja til gjenvalg.

– Det betyr at de har lyst til å jobbe sammen med foreningen – og også med meg!

BILLEDTEKST: Anne Giertsen (i midten) fikk tildelt GUCHelov og takk-prisen av nåværende styreleder Kari Anne Pedersen og tidligere styreleder Eirik Møklegård.