Harald Lindberg fikk Kongens fortjenestemedalje

Under en markering på OUS Rikshospitalet 1. november ble barnehjertekirurg Harald Lindberg overrakt Kongens fortjenestemedalje.

Det var assisterende fylkesmann i Oslo og Akershus, Ranveig Bjerkmo, som overrakte hedersmedaljen på vegne av Kongehuset. Kongens fortjenestemedalje tildeles personer som har gjort en særlig fortjenestefull innsats over tid, betydelig utover det normale.

Harald Lindberg ble uteksaminert som lege i 1970, og har i 37 år hatt sitt virke på Rikshospitalet som thoraxkirurg med barnehjertekirurgi som sin hjertesak.

Avdelingsleder Arnt E. Fiane samt tidligere ledere og kollegaer takket Harald Lindberg som forsker, mentor og leder under markeringen.

Les hele saken hos FFHB

Lindberg er en viktig årsak til at barnehjertekirurgi i Norge er i verdenstoppen, og han har vært en pioner på sitt felt.

Foreningen for hjertesyke barn (FFHB) og Voksne med medfødt hjertefeil (VMH) var også til stede og overrakte sine gratulasjoner og takket for en fantastisk innsats.

VMH var representert med Katie Toivonen, som er operert av Lindberg flere ganger.

«Det var utrolig godt, emosjonelt og tøft å sitte i det rommet og høre taler til han om «gamle dager». Jeg satt der og visste at jeg var et produkt av et enormt arbeid, forskning, dyktighet og en sta og sterk vilje», skrev Katie på sin blogg samme kveld.

Da VMH delte hendelsen på vår Facebook-side før helgen, strømmet det raskt inn hilsninger og takkemeldinger fra voksne hjertebarn og hjertebarnsforeldre som har mye å takke Harald Lindberg for. Ja, faktisk kan mange takke ham for livet!