GUCHelov og takk, Marit!

«GUCHelov og takk-prisen», som deles ut av VMH, er i 2018 tildelt Marit Haugdahl, tidligere leder og nå informasjonsansvarlig for Voksne med medfødt hjertefeil. – Marit Haugdahl var en opplagt kandidat og ble enstemmig valgt som mottaker av prisen av styret. Den innsatsen hun har gjort og gjør for VMH er unik. Marit er en fantastisk engasjert ambassadør for pasientgruppen og for VMH, sier nestleder Kari Anne Pedersen.

Haugdahl er ansvarlig for VMHs medlemsblad Hjerterom, nettstedet vmh.no og hun holder stadig foredrag for helsepersonell, pasienter og pårørende om livet som voksen med medfødt hjertefeil. Foredraget «Født sånn, ikke blitt sånn» har fått svært god mottakelse over mange år.

Prisen ble delt ut i forbindelse med landsmøtet i VMH, som ble arrangert i helgen.

– Jeg er en svært ydmyk og takknemlig mottaker av GUCHelov og takk-prisen. Det gir en veldig, veldig god følelse å vite at det man gjør blir lagt merke til, sier Marit Haugdahl.

– Jeg har satt glassfatet på kjøkkenet slik at jeg kan se det hver dag. Det føles fortsatt ganske uvirkelig å ha fått en slik pris. Det gir inspirasjon for å jobbe videre for pasientgruppen voksne med medfødt hjertefeil, legger hun til.

GUCHelov og takk-prisen er en hederspris fra Voksne med medfødt hjertefeil, som deles ut i forbindelse med foreningens landsmøte annet hvert år. VMH avholdt sitt landsmøte på Gardermoen 14. – 15. april 2018. Navnet spiller på GUCH, som står for Grown-up congenital heart (GUCH) disease, eller voksne med medfødt hjertefeil på norsk.

Prisen ble første gang utdelt i 2014 og består av et glassfat med plakett. Tidligere vinnere er Helene Thon, generalsekretær i Foreningen for hjertesyke barn, og Gunnar Erikssen, overlege dr. med. ved GUCH-enheten ved Oslo universitetssykehus Rikshospitalet.