GUCHelov og takk for rehab!

GUCH-teamet på Hjerterehabiliteringen ved LHL-sykehuset Gardermoen er tildelt GUCHelov og takk-prisen 2022.

GUCHelov og takk-prisen er en hederspris som deles ut ved VMH sitt landsmøte til personer eller grupper som har hatt særlig stor betydning for pasientgruppen voksne med medfødt hjertefeil – derav navnet GUCH som i Grovn Ups with Congenital Heart disease. Årets pris ble delt ut under festmiddagen på landsmøtet til VMH, som pågår denne helgen.

Prisen ble første gang delt ut i 2014, og dette var pris nummer fire i rekken. VMH har landsmøte annet hvert år, men i 2020 ble møtet digitalt, og det ble derfor ikke ble utdelt noen pris dette året.

Tidligere vinnere er Helene Thon, generalsekretær i Foreningen for hjertesyke barn, Gunnar Erikssen, overlege dr. med. ved GUCH-enheten ved Oslo universitetssykehus Rikshospitalet og Marit Haugdahl, informasjonsleder og tidligere styreleder og organisasjonssekretær i VMH.

Om årets mottaker sier juryen, som er landsstyret i foreningen, at prisvinneren utmerker seg ved en unik evne til å se hele mennesket, ikke bare hjertefeilen. Årets prisvinner innehar også en kompetanse som ikke finnes mange steder, og som et stort antall voksne med medfødt hjertefeil har nytt godt av. Årets prisvinner har bidratt til en stor og for mange livsviktig endring i livet.

Juryen sier videre at prisvinneren består av et team med fantastiske mennesker, et team som alle med medfødt hjertefeil kan benytte seg av, uavhengig av navn på hjertefeilen eller hvor de bor i landet. Teamet er sammensatt av et tverrfaglig team som alle innehar stor kunnskap om pasientgruppen, de har et stort engasjement, en imponerende evne til å se hvert individ og i tillegg masse herlig og godt humør!

Siden 2008 har Feiringklinikken, som det da het, tatt imot voksne med medfødt hjertefeil til rehabiliteringsopphold. Hvor mange som i dag har hatt gleden av å benytte seg av dette tilbudet vet vi ikke, men i løpet av de ni første årene tilbudet eksisterte hadde hele 115 GUCHere vært på opphold. Feiringklinikken er i dag historie, men tilbudet har fortsatt i nye og flotte lokaler på LHL-sykehuset Gardermoen.

Sykepleier Geeta Devi Chitra fra Hjerterehabiliteringen ved LHL-sykehuset Gardermoen mottok prisen på vegne av hele GUCH-teamet. Det var en svært overrasket og rørt prisvinner som takket for plakett, diplom og blomster.
– Vi er så glade når dere kommer, sa hun varmt til alle landsmøtedeltakerne.

Din tur nå?

Tre ganger i året har Hjerterehabiliteringen ved LHL-sykehuset Gardermoen egne GUCH-grupper. Neste mulighet er i uke 21 og uke 41: Les mer

Mer om opphold og søknad

Under prisutdelingen ble det lest opp en del uttalelser fra folk som har gjennomført ett eller flere rehabiliteringsopphold på klinikken. Vi avslutter med et av dem:

«Jeg kom på Feiring som usikker, redd og forsiktig – men reiste derfra som trygg og fortrolig og med stor kunnskap om hvordan jeg kan leve livet mitt på best mulig måte ut ifra mine forutsetninger».

Billedtekst: Olea Jónsdóttir Flø (t.v.) og Kari Anne Pedersen (t.h.) i VMHs landsstyre delte ut GUCHelov og takk-prisen 2022 til Geeta Devi Chitra og de andre ved GUCH-teamet på Hjerterehabiliteringen ved LHL-sykehuset Gardermoen.