Gjør klar for Valentinsdagen

Så enkelt lager du stand for Organdonasjon-saken på Valentinsdagen 14. februar!

Kari Anne Pedersen er styremedlem i Stiftelsen Organdonasjon (SO), og benytter alle anledninger til å snakke om organdonasjon og stå på stand for saken. Hun vil ha med seg flere VMH-ere til å arrangere stand på Valentinsdagen i februar.

– Hjelp, jeg har aldri gjort noe sånt før. Er det ikke vanskelig? 

– Nei! Veldig lett og veldig artig!

– Hva gjør jeg? 

– Du klikker deg inn på Donordag.no og «Gå til påmelding». Her kan du velge om du ønsker å arrangere en egen stand, eller melde deg på en stand som noen andre allerede har planlagt, forklarer Kari Anne.

Ønsker du å arrangere egen stand ligger det så et ferdig utkast til hvordan du søker om tillatelse til å arrangere stand der du vil ha den (for eksempel på et kjøpesenter). Denne fyller du ut med dato, ditt navn og sender dit du ønsker å stå. Når du har fått tillatelse til en standplass, registrerer du deg på som Standkontakt på den samme nettsiden.

– Videre krysser du av for hvor mye materiell du vil at Stiftelsen Organdonasjon skal sende deg – liten, medium eller stor pakke. Da får du en pakke i posten som inneholder alt du har behov for på din stand: brosjyrer, donorkort og diverse materiell å gi bort som ballonger, drops, penner, handlenett og så videre, fortsetter Kari Anne.

Når du har meldt deg på og registrert din stand hos Stiftelsen Organdonasjon, kan andre se at det skal være stand der du har bestemt – dermed kan andre melde seg på din stand. Du får en e-post fra SO hver gang det er en person som ønsker å delta på din stand.

– Hvordan sjekker jeg om noen har planlagt stand i mitt område? 

– På samme side som du registrerer egen stand er det en oversikt over allerede planlagte stand rundt i hele landet

– Hvem kan jeg samarbeide med? 

– Hvem du vil! en venn, familie eller selvsagt andre medlemmer i VMH, eller kanskje FFHB?

– Må du ikke kunne mye om organdonasjon? 

– I pakken med materiell som du får tilsendt fra SO ligger det et informasjonsark der de har listet opp de vanligste spørsmålene man får når man står på stand – og svar på disse. Det ligger også masse informasjon om organdonasjon på hjemmesiden til SO hvis du ønsker enda mer kunnskap. Og husk at det er lov å ikke vite alt når man står på stand. Det er fullt mulig å svare at det er noe man ikke vet, og for eksempel henvise til hjemmesiden til SO, understreker Kari Anne.

– Kontakt meg gjerne om du lurer på noe og har lyst til å høre mer. Hvis man er usikker, kan det jo være en fin start å først delta på en stand noen andre arrangerer. Lykke til!

Bli med å si Ja

Stiftelsen Organdonasjon markerer Valentinsdagen 2018 med stands og aktiviteter onsdag 14. februar.

Bli med å få flere til å si JA til organdonasjon ved å lage til en stand, del ut donorkortbrosjyrer og informer om temaet. Dagen kan gjerne markeres en annen dag, eller lørdagen etter.

For mer informasjon og påmelding, gå til www.donordag.no

Tekst: Marit Haugdahl, foto: privat