Full uttelling fra Extrastiftelsen

Torunn Fjær-Haugvik, nestleder i VMH.

Foreningen voksne med medfødt hjertefeil (VMH) fikk innvilget begge prosjektene de hadde søkt om i år og prisen som Årets nykommer da Extrastiftelsens prosjektmidler for 2014 ble offentliggjort i dag.

Over 220 gjester fra søkerorganisasjonene var til stede da Extrastiftelsen Helse og Rehabilitering offentliggjorde hvilke prosjekter som er innvilget støtte i 2014. Nåløyet er trangt, i gjennomsnitt innvilges 26 prosent av søknadene. Men Foreningen voksne med medfødt hjertefeil fikk 100 prosent uttelling, da vi bare hadde to godkjente søknader inne, og begge ble innvilget.

Årets nykommer
Det er første gang at VMH har søkt under eget navn, etter at vi ble godkjent som søkerorganisasjon i vår. Tidligere år har vi søkt midler via Foreningen for hjertesyke barn. Stor var overraskelsen da vi ble ropt opp på senen som Årets nykommer. – Det var veldig stas, hele salen klappa for oss, og jeg følte at vi fikk markert oss på en positiv måte, sier nestleder i VMH, Torunn Fjær-Haugvik, som var til stede på tildelingsarrangementet.
– Det var veldig hyggelig og veldig interessant å være til stede. De presenterte blant annet tidligere prosjekter. Jeg er kjempestolt av foreningen, og føler vi har fått kreditt for den innsatsen vi har gjort, sier Fjær-Haugvik.

Konferanse i mars
De to prosjektene som VMH fikk innvilget, er en fagkonferanse for voksne med medfødt hjertefeil og produksjon av en kort filmsnutt om foreningen til bruk i sosiale medier.
«Om GUCH for GUCHere» er en konferanse for voksne med medfødt hjertefeil om voksne med medfødt hjertefeil for å gi dem mer kunnskap om egen helse. Konferansen vil bli avholdt i forbindelse med foreningens landsmøte i mars 2014. Hold av datoen 21. – 23. mars allerede nå!
I tillegg har vi fått midler til å lage en kort profilfilm til bruk på hjemmeside, youtube og facebook med informasjon om foreningen og medlemsverving som mål. Filmen har arbeidstittel «Medfødt hjertefeil, ingen hindring».

Les mer om Extrastiftelsen.