Førjulsbesøk hos UNN

Rett før jul før jul hadde Kari Anne fra VMH og Marte fra FFHB møte med sykepleiere ved barneklinikken på Universitetssykehuset (UNN) Tromsø.

I en travel førjulstid tok de seg tid til en god samtale med representanter fra Foreningen for hjertesyke barn (FFHB) og Voksne med medfødt hjertefeil (VMH).

Genetikk og arytmi

Det ble blant annet til et møte med overlege Pål Tande. Han jobber mye med pasienter som har genetisk hjertesykdom. Tande var en av de mange som var delaktig i utarbeidelsen av Nasjonale anbefalinger for genetisk hjertesykdom. Genetisk hjertesykdom en viktig sak for FFHB og VMH å samarbeide om.

– Derfor var det veldig fint å sammen ha en prat med Pål Tande. Tande jobber særlig med arytmier, og kunne fortelle om en stor økning av pasienter med arytmiproblematikk. Dette gjelder både de med genetisk hjertefeil og de med strukturelle hjertefeil, forteller Kari Anne Pedersen.

Selv om de med strukturelle hjertefeil sendes til Rikshospitalet, kunne Tande fortelle om en bekymring rundt kapasiteten for å behandle den økende pasientmengden.

Godt samarbeid

Julegaver: Hjertemedisinsk sengepost og hjertemedisinsk poliklinikk fikk julehilsen fra VMH region nord.

Pedersen understreker også at dette førjulsmøtet også ble en fin arena for at FFHB sitt fylkeslag i Troms og region nord i VMH kunne møtes. Nestleder i Troms fylkeslag Nina Briskeby og VMHs leder i region nord Mats Svendsen var begge med på møtet med barneavdelingen.

– Mats og jeg benyttet også anledningen til å besøke hjertemedisinsk sengepost og hjertemedisinsk poliklinikk og gi de ansatte en liten julehilsen fra VMH region nord. Dette ble satt stor pris på, forteller Kari Anne.

Billedtekst hovedbilde: Førjulsbesøk: Nina Briskemyr (t,v,), Monica Nervik, Marian Hansen, Kari Anne Pedersen og Marte A. Jystad. Foran: Hanne Larsen.