Flere ICD-kurs i høst

LHL arrangerer flere kurs for Pacemaker- og ICD-bærere nå i høst – det første allerede i midten av september.

Å få implantert en ICD eller Pacemaker fører med seg mange spørsmål. Da kan det være godt å komme på kurs, lære mer og treffe andre i samme situasjon.

Det er fortsatt ledige plasser på ICD/Pacemakerkurs på Feiringklinikken 15 og 16 september.
Ta kontakt med LHL Oppland for mer informasjon og program: Loppland@online.no Pårørende er hjertelig velkommen og det blir egen pårørendetime. Blant foredragsholderne er flere av ekspertene ved Feiringklinikkens rehabiliteringsavdeling, som skal snakke om pasientlære og å leve med ICD/Pacemaker. Fysisk aktivitet står også på programmet.

Les mer

I november er det ICD-seminar 9. – 10. November. Det er primært for LHL-medlemmer i Oslo, Akershus, Østfold og Vestfold. Temaer som tas opp er bl.a. hvordan leve med ICD i hverdagen, psykologiske utfordringer og mestring. Representant fra teknisk leverandør er også til stede og gir informasjon Denne invitasjonen er foreløpig ikke lagt ut på LHL sine hjemmesider.

For å delta på disse kursene må man være medlem av LHL.

Lærings- og mestringssentrene ved landets sykehus arrangerer også jevnlig kurs for ICD-bærere og deres pårørende. Kontakt LMH-senteret ved ditt sykehus for mer informasjon.