– Feiring endret livet mitt

Jeanett Isachsens opphold på Feiringklinikken endret livet hennes. I en artikkel i Hjerterom forteller hun om sine opplevelser og sender jeg stafettpinnen videre til deg.

Her er en litt forkortet versjon av artikkelen. Hele saken leser du i Hjerterom nummer 3/2014:

«Noen mener jeg har blitt nyfrelst, men jeg velger å kalle det høy på seg selv. Jeg har vært fire uker på Feiring og kommer hjem med en helt ny spirit og livsglede. Ikke for det, livsglede har jeg alltid hatt, men å være i så bra form og kjenne at jeg kan gjøre ting som nesten var umulig før, har i dag blitt en glede og en selvfølge.

For meg, har medfødt hjertefeil ikke vært noen hinder for at jeg skal ha et godt liv, men det byr på noen utfordringer. Jeg får til tider en total utslitthet, der jeg er helt tom og ikke klarer å være tilstede i hverdagen. Dette var noe jeg ønsket å gjøre noe med. Lære meg å kjenne etter kroppens signaler og vite hvilke begrensninger jeg eventuelt måtte ha.
Jeg vurderte det litt frem og tilbake før jeg tok kontakt med min fastlege og ba henne søke for meg. Jeg hadde lyst til å være fire uker sammen med andre med medfødt hjertefeil. Bare det å få være sammen å trene, ikke føle seg utenfor, men få forståelse for at man ikke er «SuperWoman» som klarer alt og presser seg til ytterpunktet fordi jeg ikke skal være noe dårligere enn andre.

Mye mer enn bare trening
Feiring har gitt meg mange nye, gode venner. Jeg har lært masse om kosthold. Jeg har lært at jeg kan gjøre alt jeg vil, men i mitt tempo. Og jeg har lært å kjenne etter når kroppen sier, nå Jeanett, må du slappe av litt.
Hjertevennlig mat er viktig for oss med medfødt hjertefeil. Mat som holder blodårene våre åpne, og ikke tetter seg med farlig fett. Det er jo så utrolig mye god og sunn mat, som er så enkelt å lage. Det å få den rette veiledningen og få lage maten i fellesskap på Feiring, har vært gull verdt for at jeg skal gjennomføre dette videre når jeg kom hjem.

Fantastisk
Stedet ligger ved Mjøsa i idylliske omgivelser, som gir deg en ro du bare finner der. Det har vært gøy, det har vært tøft, men mest av alt, en utrolig opplevelse som har gitt meg livskvaliteten tilbake. Jeg anbefaler alle å ta seg en pause fra hverdagen for å prioritere sin egen helse og få veiledning og kunnskap om sine begrensninger. Alle kan trene og spise litt sunnere. På Feiring er man trygg, med et fantastisk team rundt seg, som elsker jobben sin og bare vil deg vel.

Opp fra sofaen
Jeg har alltid trent litt, men de to siste årene har jeg vært så sliten at jeg stort sett har hatt et såkalt sofaliv. Den utslittheten mente jeg selv kom av hjertefeilen, men ingenting er bevist. Jeg har også plager med hjerterytmeforstyrrelser, og i denne toårsperioden har det bare økt. Jeg hadde en ablasjon i januar 2013, og da bestemte jeg meg for å ta tak i min egen helse, og meldte meg inn på et treningssenter for første gang i hele mitt liv. Det var i februar, en måned etter ablasjonen. Men jeg følte ikke at det var nok med trening og veiledning fra treningssenteret, jeg ville ha profesjonell «behandling» i form av trening og kosthold og oppfølging over en viss periode.

Trening bra for hjertet
Jeg var på kontroll en uke etter Feiringoppholdet og fikk veldig positive tilbakemeldinger fra min kardiolog. Jeg har en liten lekkasje og den mente kardiologen hadde blitt mindre etter all treningen. Jeg kunne gå lykkeligere ut fra kontrollen med beskjed om å fortsette treningen. Så for meg beviser det at trening er bra for hjertet. Rytmeforstyrrelsene er der fremdeles, men i mye mindre grad.
Effekten nå i senere tid er at jeg slipper sofalivet, og jeg orker å være med på mye mer av det jeg har lyst til. Men selvfølgelig må jeg ta hensyn til dagsformen. Jeg har jo tross alt hjertefeil og er fremdeles ingen «superwoman» selv om det kan være vanskelig å innse til tider.
I dag har jeg det bra med meg selv, jeg trener tre ganger i uka og kostholdet, ja det består bare av sunn og god mat. Jeg smiler litt mer og er i utrolig god form. Jeg er fornøyd med livet sånn som det er. Jeg har medfødt hjertefeil og det er jeg stolt av! »
 
Nye muligheter
Feiringklinikkens rehabiliteringsavdeling skal ha to nye GUCHinntak til høsten. Det blir ett fire ukers opphold fra 6. oktober og ett fra 3. november. At du er ung eller voksen og har en medfødt hjertefeil som påvirker deg på en eller annen måte, er i utgangspunktet det eneste kriteriet du trenger å oppfylle. Tilbudet er gratis. Søknad finner du på feiringklinikken.no, eller du kan kontakte Nina Midthun eller på telefon 63924186.