Du må si det for å bli det

Gjør som Kari Anne – si Ja til organdonasjon.
Alt du trenger å gjøre, er å fortelle det til dine nærmeste.

I en  ny kampanje ønsker Stiftelsen Organdonasjon å få flere til å si Ja til organdonasjon. Kari Anne Pedersen sitter i Landsstyret i VMH og er styremedlem i Stiftelsen Organdonasjon. Vi oppfordrer alle til å følge hennes eksempel. Organdonasjon redder liv.

Nær halvparten av de som ønsker å donere sine organer etter sin død har ikke formidlet dette til sine nærmeste. Det kan i verste fall føre til at organdonasjon ikke blir gjennomført – og liv går tapt – til tross for at den avdøde var positiv.

Med kampanjen ”Organdonor på 3 sekunder” oppfordrer vi alle til å fortelle sine nærmeste at de sier ja til organdonasjon.

Gode ambassadører
Årets kampanje for Donasjonsdagen 24. oktober handlet om å få frem nettopp dette budskapet: ”Du må si det for å bli det”. Med på laget hadde Stiftelsen Organdonasjon fått en rekke ambassadører – profilerte personligheter fra politikk, sport- og kulturverdenen. Disse har spilt inn en videosnutt på tre sekunder der de forteller sine nærmeste om at de sier ja til organdonasjon, og deler dette i sosiale medier. Hele befolkningen inviteres til å bli med og lage en slik video.

Frivillige over hele landet
I tillegg arrangeres det også i år over 100 stands over det ganske land, der mer enn 300 frivillige gjør en kjempeinnsats for å formidle til det norske folk at man må ”Si det for å bli det”. Det gir håp til alle de som i dag venter på et nytt organ.

Dette oppfordrer vi alle til å gjøre:
Lag en video av deg selv der du forteller dine to nærmeste at du er organdonor. Denne videoen skal være kort og konsis (se filmen til Kari Anne over).
Del videoen på dine sosiale medier, ikke glem å bruke #organdonasjon.
Send gjerne videoen til Stiftelsen Organdonasjon, slik at vi kan bruke den videre i kampanjen. På denne måten kan vi nå ut til enda flere.
Følg oss på facebook.com/organdonasjon.