Donasjonsuka 2018 er i gang!

I dag startet Donasjonsuka 2018. Åtte av ti nordmenn er positive til organdonasjon, men fremdeles er det alt for mange som ikke har gjort sitt standpunkt kjent.

Sentralt i årets Donasjonsuke står budskapet om at alle kan si ja til organdonasjon.

Alle kan si ja

– Vi ønsker å få frem at absolutt alle i dag kan si ja til å donere sine organer – uansett helsetilstand, alder eller livssyn. Vi ser dessverre at mange ekskluderer seg selv som organdonorer grunnet ulike misoppfatninger. Derfor har vi et variert og spennende program for uken, sier Aleksander Sekowski, informasjonssjef i Stiftelsen Organdonasjon i en pressemelding.

På programmet står blant annet premierevisning av en kortfilmserie om fire mennesker som har fått et nytt organ, konsert og foredrag i Bragernes kirke i Drammen, og denne uka skal også helseminister Bent Høie lansere Donorkortet i kjernejournalen. Lørdag blir det stands over hele Norge, samt et stunt ved Nationaltheatret stasjon.

– Da skal vi vise viktigheten av at man sier ja til organdonasjon på en virkningsfull måte. Vi skal lage en slags sluse med to porter, der folk kan gå på «rødt» eller «grønt», henholdsvis nei og ja til organdonasjon. En skjerm vil vise hvor mange liv de som går på grønt har reddet, sier Sekowski.

Mange frivillige er med på gjøre Donasjonsuka mulig – blant annet medlemmer i VMH. Det arrangeres stands over hele landet. Bli med, da vel! Hele lista ser du her.

Slik melder du deg for å delta.

Les hele pressemeldingen her