Donasjonsdagen 2017

Stiftelsen Organdonasjon vil i år å markere Donasjonsdagen lørdag 23. september.

Da blir det som vanlig informasjonsstands rundt om i hele landet på kjøpesentre, torg og i handlegater. VMHs styre håper flest mulig vil bidra på denne dugnaden.

Mange har ikke tatt stilling til organdonasjon ennå. Stiftelsen Organdonasjon arbeider blant annet for å få flere til å si Ja, fylle ut donorkort og si «Jeg er organdonor» til sine nærmeste.

Du kan melde deg som standkontakt eller deltager her. VMHs styre håper flest mulig vil bidra på denne dugnaden.

Planen er å gjøre hele september måned grønn med ulike arrangementer. Stiftelsen Organisasjoner har oppfordret alle «sine» organisasjoner til å sette fokus på organdonasjon hele denne måneden, samt hedre alle donorer, deres familier, helsepersonell og andre som har vært med på å redde liv og bedre livskvaliteten til mennesker. De vil også profilere saken på Facebook og i andre sosiale kanaler, og håpet er at et slikt arrangement som denne grønne måneden, vil få enda flere til å si «Jeg er organdonor» til sine nære.

Bli med på stand

Mange nordmenn har ikke tatt stilling til organdonasjon ennå. Stiftelsen Organdonasjon arbeider blant annet for å få flere til å si Ja, fylle ut donorkort og si «Jeg er organdonor» til sine nærmeste.

Har du spørsmål, så send epost til donasjonsdagen@organdonsasjon.no eller ring 21043400.

Å sette opp en stand er veldig enkelt. Bare innhent standtillatelse fra kjøpesenter, grunneier eller politi
(dersom ditt lokale kjøpesenter tar betalt for standplass, kontakt apoteket på senteret eller i nærområdet for samarbeid) og få med deg venner og kjente. Alt du trenger til standen får du fra Stiftelsen Organdonasjon.