Dickstein fikk forskningspris

Professor i kardiologi ved Stavanger Universitetssjukehus (SUS), Kenneth Dickstein, er tildelt en prestisjetung pris for forskningen sin.

Overlegen ved SUS fikk sist torsdag Falchs seniorpris for fremragende forskning og lederskap innen medisinsk forskning. Prisen er det medisinsk-odontologiske fakultet ved Universitetet i Bergen sin høyeste utmerkelse, deles ut annethvert år og består av 250.000 kroner.

​– Jeg er overrasket og fornøyd med å få denne prisen. Og jeg er takknemlig overfor Universitetet i Bergen og mange av de gode kollegene mine ved SUS for at jeg fikk muligheten, sier Kenneth Dickstein i en pressemelding.

Dickstein har vært overlege ved intensivavdelingen på SUS i mange år og har viet forskerkarrieren sin til hjertesvikt. Både i 2014, 2015 og 2016 havnet han på lista over de én prosent mest innflytelsesrike forskerne i verden − uavhengig av forskningsfelt. I fjor fikk han også Nasjonalforeningen for folkehelsen sin hjerteforskningspris.

Dickstein er hittil sitert over 70.000 ganger og har publisert over 330 vitenskapelige artikler. Han har blant annet utviklet europeiske retningslinjer innen fagfeltet. I tillegg har den engasjerte overlegen etablert det internasjonale nettstedet hearthfailurematters.org, som er en folkeopplysningsside om hjertesvikt som hittil finnes på 10 språk.