Dag 4 – Ikke noe hvilehjem dette, nei!

Tett program og bein som begynner å bli slitne allerede…..

Da jeg våknet i dag var det et par «muskler» som hintet ganske tydelig at jeg hadde hatt styrketrening + stavgang i går. Det var derfor godt å starte dagen med en teoridel. Det var ernæringsfysiologen som snakket om hjertevennlig mat. Spesielt stor oppmerksomhet fikk delen om hvor lenge man må gå på tredemølla hvis man har spist to biter melkesjokolade…. Heldigvis er ikke dette en undervisning som handler om å slanke seg, men om godt og dårlig fett, viktigheten av hyppige måltider, jevnt blodsukker osv. Så også for oss som ikke skal ned i vekt var denne undervisningen nyttig og viktig.

I gymsalen ventet så en økt med hjertetrim. Det høres kanskje ganske slapt ut, men her har man virkelig mulighet for å bli svett og sjekke hva både hjertet og pacemakeren er god for 🙂 En time intervalltrening med ulike aktiviteter. Faktisk utrolig artig trening med mye latter og fjoll både fra ansatte og «innsatte».

Etter lunsj ventet undervisning om stress og stressmestring. Når blir egentlig stress negativt? Og finnes det stress som er positivt? Mye viktig å tenke på etter denne timen.

 

Siste post på programmet for i dag var trening i basseng. Her var det innslag av både kondisjon og styrke. Deilig, men slitsomt etter en lang uke og dag. Min store gulrot etter treningen var å unne meg en stund i badstuen. Skuffelsen var derfor stor da treningen var over og noen hadde skrudd den av; FY!

 

 
På kvelden var det tilbud om Yoga og meditasjon. Selv om jeg nå kjenner at kroppen begynner å bli sliten deltok jeg på dette. Jeg har gjort noe yoga tidligere, men det er vanskelig å finne rett form for meg. Noen typer yoga har mange stillinger med hodet ned og beina opp; en dårlig kombinasjon når man har lavt blodtrykk….. Yogaen som tilbys her er tilrettelagt hjertepasienter og fungerte derfor helt ypperlig. En herlig time med fokus på pust, god tøying av kroppen og tid bare til å slappe av å være her og nå.

 

Nå skal jeg ta meg en nøtt og stupe i seng. Spent på hvordan kroppen kjennes når det står spinning på timeplanen i morgen……