Dag 3 – da er vi for alvor i gang!

Nå er vi for alvor i gang med program og trening, og det føles jammen godt!

Opp og hopp; rett i treningstøy og i styrkerommet. Ikke akkurat som en vanlig onsdag morgen hjemme. Etter innføringen i styrkeprogrammet i går var det nå dags for en skikkelig økt. Selv om vi alle i utgangspunktet har samme program er det individuelle tilpasninger for alle ut i fra helsetilstand, begrensninger og mål. Det er imponerende å se hvor individuelt man kan lage et gruppetilbud. I en ende av rommet satt fysioterapeuten og viste egne øvelser til en som har utfordringer med brystbenet etter operasjonen. Samtidig gikk sykepleier Nina rundt med blodtrykksapparatet og gjorde nødvendige målinger av de som hadde behov for dett, samtidig som hun veiledet og gav tips og råd om bruken av de ulike apparater.

Neste post på programmet var undervisning om medikamenter. Lege Jostein gikk igjennom de ulike grupper med medisiner som er vanlig å bruke ved ulike typer hjertesykdommer. Han snakket om hva de ulike medisinene brukes for og eventuelle bivirkninger. Selv om mange kjenner til sine medisiner, så tror jeg det er utrolig viktig med en slik gjennomgang. Det er mange som ikke helt vet hva slags medisiner de tar, og langt mindre hvorfor. En viktig og bra time.

 

Kloke ord fra Hippocrates om det å utøve legekunst

Da lunsjen var vel fortært var det idrettspedagog Odd Erling som snakket om endringsprosesser. Alle som er her på rehabiliteringsopphold har sine målsettinger som ofte krever en form for endring, og det ble en nyttig undervisning og dialog om det å bli bevisst hva dette faktisk betyr for en selv.

Siste del av programmet var så introduksjon til stavgang. Etter å ha vært inne hele dagen var det herlig å komme ut i det kalde, deilige vinterværet. Etter en kort gjennomgang av prinsipper rundt det å gå med staver fikk vi prøve oss i noen runder rundt sykehuset, både oppover, nedover og flatt. Det fikk jammen fart på pumpa! Så var dagen over for min del (siste del om røykeslutt ble jeg fritatt fra 🙂 )

Supergod skogsoppsuppe til forrett og mandelbakt laks til middag bidro til en lat ettermiddag og kveld. Så var det sosial hygge med en del fra gruppa før jeg tuslet inn på rommet for å delta på Skypemøte med VMH Region nord.

God natt!