Borghilds historie

Borghild Lohndal Mossmann (26) forteller sin historie på KK.no. Hjertesyke Borghild har nylig født sitt andre barn, og anser seg selv som heldig.

Ikke alle som har en medfødt hjertefeil anbefales å få barn, da en graviditet kan føre til alvorlige komplikasjoner. Borghild Lohndal Mossmann (26) er født med hjertefeilen koarktasjon av aorta, en forsnevring av aorta. Hun har også en aortaklaff som kalles bikuspid, som betyr at den har to istedenfor tre segl.

Borghild har alltid hatt lyst til å bli mor, og for to år siden kom Tiril til verden etter et relativt ukomplisert svangerskap. Ettersom det første svangerskapet gikk såpass knirkefritt, var Borghild positivt innstilt da hun ble gravid på ny. Men hun merket tidlig at alt var tyngre denne gang. Blodtrykket steg raskt, og hun var ofte på kontroller. I uke 36 kunne ikke svangerskapet fortsettes lenger.

– Samme dag som jeg ble indusert kom enda en perfekt liten prinsesse, som fikk navnet Mathilde, forteller Borghild, som selv er sykepleier. Det var i desember 2017. Begge jentene ble født på Rikshospitalet, hvor Borghild har fått oppfølging ved klinikken for hjertesyke gravide.

LES SAKEN PÅ KK.NO