Bli med på Donasjonsdagen

Hvert år organiseres Donasjonsdagen i oktober. Vi håper å se deg på stand i år!

Før sommeren ble VMH som kjent en del av Stiftelsen Organdonasjon, og det betyr at vi har forpliktet oss til å stille sterkere på deres aktiviteter.
– Vårt mål er at VMH klarer å mobilisere folk på stand i alle våre regioner, sier leder Marit Haugdahl. 
– Det er kjempelett å bidra, legger hun til.
Du kan enten bli standkontakt, og få med deg venner og kjente fra VMH eller andre steder på standen din, eller du kan melde deg som deltager på en eksisterende stand. Å stå på stand for å gjøre folk mer bevisste om organdonasjon er både meningsfylt, sosialt, og effektivt, ifølge Haugdahl.
I år er Donasjonsdagen lørdag 24. oktober. Påmeldingsfrist for deltagere er 23. oktober, og 9. oktober for standkontakter.

Registrer deg!
Det er altså lett som bare det å arrangere egen stand på din lokale butikk eller forsamlingssted. Som standkontakt er det du som legger til rette for det praktiske rundt standen. Du innhenter standtillatelse og mottar materiellpakken fra Stiftelsen Organdonasjon. På organdonasjon.no finner du all informasjon du trenger for å registrere deg som standkontakt og du finner  listen over alle stands som er registrert.
Etter registreringen som standkontakt vil du få en e-post som bekrefter at påmeldingen er ok. Du vil i god tid få tilsendt en pakke med alt nødvendig materiell og informasjon. Denne henter du på posten. Du får også informasjon om hvordan du innhenter tillatelse til å holde stand.
Som deltager melder du deg på en allerede eksisterende stand. Alt nødvendig materiell vil du få på standen. Du vil motta en bekreftelse på e-post når påmeldingen din er registrert. Du vil også motta kontaktinfo til standkontakt, som er ansvarlig for din stand.

Huskeliste
Alle må ha lest gjennom skrivet «spørsmål og svar» fra Stiftelsen Organdonasjon, samt hvilke anbefalinger Stiftelsen Organdonasjon har til register før de stiller på stand. Du trenger ikke å huske all informasjonen i skrivet, men følgende punkter er greit å pugge:

•ALLE kan si JA til organdonasjon, uansett sykdom, eller medisinbruk.
•Transplantasjonsteamet vurderer om organene eventuelt kan doneres.
•Ingen er for gammel eller ung til å bli organdonor.
•Register fører ikke til flere donasjoner. Derfor har vi ikke det i Norge.

regionMidtOrgandonasjon
Mange VMHere har stått på stand for Stiftelsen Organdonasjon tidligere. Her er den flotte gjengen fra Region Midt på Valentinsdagen i februar i år.