Årets hårete lunsj vel gjennomført!

18 VMH-ere, nye og gamle – erfarne og uerfarne, installerte seg på en stor flott hytte på Gaustablikk fredag 27. august.

gaustatoppentoppen

Fra toppen ser man på en god dag en fjerdedel av fastlands-Norge.

Grillen ble fyrt opp og middagen ble inntatt. Yr glimtet til med korrekt værmelding; regnet gav seg og en fantastisk stjernehimmel dukket opp. Lørdag morgen skinte solen fra en nærmest skyfri himmel og vi var klare for å nå Gaustatoppen – noen med den historisk banen inne i fjellet og andre ved hjelp av egen pumpe og bein. Vi var ikke de eneste som hadde Gaustatoppen som mål denne lørdagen, så det var rene 17. mai-toget på vei opp. Målet med turen var å samles på Turistforeningens hytte på toppen til felles lunsj, og jammen var alle på plass når lunsjen sto klar. Til tross for over 2000 mennesker på Gaustatoppen denne dagen sto det ikke på servicen fra de ansatte på turisthytta. Slitne og fornøyde satte vi oss til bords og fikk servert en nydelig hjemmelaget kjøttsuppe og hjemmelaget brød. De med allergier ble også ivaretatt på beste måte.

gaustatoppenlunsj

Lunsjen smakte fortreffelig på Gaustatoppen.

Været var virkelig på vår side denne dagen, og selv om det kom noen skyer var utsikten upåklagelig. Det er ikke ofte lunsjen inntas i slike vakre og luftige omgivelser.

SE BILLEDGALLERI FRA TUREN!!!

Etter en lang lunsj og pust i bakken gikk ferden ned igjen. Også denne veien noen med bane og noen til fots. Vel nede var vi sultene igjen og klare for ny runde med grilling. Men da det viste seg at vi var tomme for gass til grillen ble maten tilberedt inne på komfyr og i stekeovn. Det smakte uansett!

gaustatoppenalle

En fin bukett VMH-ere ved hytta med den majestetiske Gaustatoppen i bakgrunnen.

Søndag formiddag vinket vi farvel til Gaustatoppen. Noen tenkte i sitt stille sinn: Aldri opp dit igjen! og andre: Gleder meg til neste gang. Uansett var alle en opplevelse rikere, noen hadde gjennomført noe de aldri ville trodd de kunne klare, noen spiste en lunsj med en utsikt de aldri hadde opplevd før og alle hadde fått kjent på hvor godt det er å oppleve ting sammen med andre som er i «samme båt».

gaustatoppenbussmidt

Alle popstjerner med respekt for seg selv har egen turnébuss. VMH er ikke noe dårligere når de legger ut på årets «Hårete mål». Foran bussen ser vi trekløveret fra region midt, Gro Elin (t.v.), Anne og Christine. T

FLERE BILDER I BILLEDGALLERIET

Sagt om turen:

«For meg var helgen sammen med VMH en eneste stor opptur, bokstavelig talt! Møtte flotte, varme og veldig inkluderende mennesker som heiet på seg selv og hverandre, både opp Gaustatoppen og i samtale om hverdagens små utfordringer. Gaustatoppen var en personlig seier, men vi besteg fjellet sammen! En fantastisk helg med fantastiske mennesker.»

Ann-Karin Gjertsen-Davidsen

 

 

 

 

Tekst: Kari Anne Pedersen

Foto: Lars Tahlén, Claus Lien og Gro Elin Seberg