Apple advarer pacemakerbrukere mot iPhone 12

En av de nye funksjonene med Apples nye iPhone 12-modeller er en ring av magneter som ligger skjult på innsiden av mobilen. Men mobilen med magneter kan by på problemer, skriver Tek.no.

Også CNN Business og flere internasjonale medier har skrevet om dette. Ringen gjør at såkalt MagSafe-tilbehør fester seg til baksiden av mobilen, slik at du for eksempel kan få rask trådløs lading.

Tek.no refererer til en ny rapport skrevet av tre leger som viser at magnetene i telefonen er sterke nok til å kunne sette en pacemaker på pause bare ved å være i nærheten. Det har medført at Apple på den amerikanske Apple-siden har lagt til et avsnitt i mobil-dokumentasjonen der de advarer alle med pacemakere fra å ha mobilen tett inntil brystet. Apple anser ikke at magnetene i iPhone 12 utgjør noen større risiko enn tidligere utgaver, men for å unngå potensielle interaksjoner, skriver de at alle med pacemaker må holde iPhonen og MagSafe-tilbehør på sikker avstand – mer enn 15 cm eller mer enn 30 cm unna hvis du lader trådløst.

At mobiler kan være et problem for de med pacemaker eller implanterbar hjertestarter (ICD) er ikke noe nytt. Den generelle anbefalingen har alltid vært å holde avstand mellom enheten og mobilen.