– Gratulerer, FFHB!

Den 5. mai 1976 ble FFHB etablert. 12. mai 2016 ble 40-åringen feiret med en stor fagkonferanse for helsepersonell og en stor festaften i Gamle Logen i Oslo. VMH var med på festen!

IMG_6520

Rundt 120 personer deltok på jubileumsmiddagen til FFHB. Her er styreleder Morten Eriksen i front med VMHs første styreleder Eirin Syversen ved sin høyre side og Sidsel Sancho, tidligere kontaktsykepleier ved Rikshospitalet, på sin venstre side. Foto: Torill Funderud

– Vi gratulerer vår søsterforening og fødselshjelper FFHB på det hjerteligste! Foreningen for hjertesyke barn har betydd og betyr utrolig mye for veldig mange – inkludert oss i Voksne med medfødt hjertefeil. Tusen takk for alt dere har gjort gjennom disse 40 årene og lykke til videre, sier VMHs leder Morten Eriksen.

I 40 år har FFHB jobbet for at hjertesyke barn og deres familier skal ha gode liv. For seks år siden var FFHB fødselshjelper og initiativtaker da Voksne med medfødt hjertefeil så dagens lys. FFHB fikk selv fødselshjelp fra en stor og erfaren forening da de selv ble stiftet, nemlig LHL. I dag har Foreningen for hjertesyke barn 18 fylkeslag, flere tusen medlemmer og flere hundre tillitsvalgte.

Jubileet ble markert med en nasjonal fagkonferanse om ungdom med medfødt hjertefeil, Sammen er vi sterke. Ett av målene med konferansen er å samordne kunnskap og erfaring fra hele landet. FFHB spør i invitasjonen: Hvordan kan vi sikre at unge brukere mottar helse- og omsorgstjenester som er virkningsfulle, trygge og helhetlige – og at ungdom blir ivaretatt slik at de får brukt sitt potensial og får leve gode liv, med kronisk sykdom?

–Se og forstå hele individet, oppfordret hjertesyke Thomas Johnstone (20) under fagkonferansen. Helseminister Bent Høie var der, det var også fag- og helsepersonell fra hele landet.

– De unge har behov for hjelp til hjertet sitt, men de har også behov for å bli behandlet som hele mennesker. Vi må bli flinkere til å lytte til de unge, oppfordret helseminister Bent Høie da han holdt en hilsen på konferansen.

Les mer om konferansen på FFHBs hjemmesider.

Se innslaget om Thomas Johnstone og FFHBs nye undersøkelse fra NRK Dagsrevyen 12.05.16.

På festmiddagen for FFHB torsdag kveld, deltok leger og sykepleiere som har hatt betydning for foreningen, nåværende og tidligere tillitsvalgte i FFHB, nåværende og tidligere ansatte, samt en rekke gjester, blant dem mange samarbeidsorganisasjoner og flere fra VMH.

Konferansier Marit Haugdahl (også hun fra VMH) intervjuet Thomas Johnstone (20) om hans erfaringer fra sykehusopphold det siste året.

Konferansier Marit Haugdahl (også hun fra VMH) intervjuet Thomas Johnstone (20) om hans erfaringer fra sykehusopphold det siste året. Foto: Unni Hjellnes.